‘Dode man Kloosterzande bekende in Antwerpse onderwereld’

De dode man die donderdag in het Zeeuwse Kloosterzande vlakbij een uitgebrande auto is gevonden, is volgens De Gazet van Antwerpen de 41-jarige Raouf B., een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd vermoord.

De brandweer in Kloosterzande (bij Hulst) werd donderdagavond rond 22.00 naar de Zeedijk geroepen voor een autobrand. In de omgeving van de brandende Range Rover SUV werd het lichaam van een man gevonden.

Antwerpse drugsmilieu

Twintig rechercheurs buigen zich over de zaak. Volgens De Gazet van Antwerpen geeft het Openbaar Ministerie Zeeland – West-Brabant geen commentaar over de identiteit van het slachtoffer, maar volgens de krant zou het gaan om Raouf B. uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Zijn familie werd zondag op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

Internationale cocaïnesmokkel

Volgens de Gazet dook Raouf B. in het verleden op in een groot strafrechtelijk onderzoek rond internationale cocaïnesmokkel, waarbij ook leden van de Hells Angels betrokken waren. Samen met twaalf anderen werd B. in juni 2014 opgepakt voor zijn betrokkenheid bij het opzetten van een drugslijn tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. B. werd gezien als één van de kopstukken van de misdaadgroep.

Undercoveragenten

Bij het onderzoek werden undercoveragenten ingezet en omdat de advocaten van onder andere B. twijfels hadden over de werkwijze van die undercoveragenten werden alle dertien verdachten begin 2015 vrijgelaten in afwachting van hun proces. De zaak kwam nog niet voor de rechtbank.