Dode man door ‘misdrijf’

De man wiens lichaam vanmorgen in Eindhoven is gevonden, zou zijn doodgeschoten. Dat melden buurtbewoners. De politie wil tot nu toe alleen zeggen dat het om een misdrijf gaat, en dat de identiteit van de man nog niet definitief is vastgesteld. Ze heeft wel een groot onderzoek opgetuigd.

Lijk gevonden

In Eindhoven werd vanmorgen rond zes uur een lijk gevonden, dat naast een rij geparkeerde auto’s lag, bij een kruispunt. Het zou volgens buurtbewoners om een 32-jarige man gaan, wiens vriendin in de straat woont. De politie wilde dit vanmorgen niet bevestigen.  Ze meldt aan Omroep Brabant wel dat om een misdrijf gaat. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft met behulp van een helicopter luchtopnames gemaakt. Ook zette ze de straat af, waren er hekken om de plaats delict geplaatst, en is een zogenaamd “Team Grootschalige Opsporing” (TGO) samengesteld. Dat is een rechercheteam dat in grotere zaken wordt gevormd, om binnen korte tijd zo goed mogelijk onderzoek te kunnen doen. Het ‘TGO’ in Eindhoven bestaat uit 20 rechercheurs.

Veel geschreeuw

Buurtbewoners vertellen dat ze in de nacht van zaterdag op zondag ‘veel geschreeuw’ hebben gehoord op straat. Sommige omstanders geven aan dat ze vannacht ook schoten hoorden. Vanmorgen kwamen er veel familieleden van het slachtoffer naar de plaats delict. Zij zouden vannacht nog met hem zijn wezen stappen.

De politie liet in de middag via een persbericht weten dat de identiteit van het slachtoffer ‘nog niet definitief is vastgesteld’.