Dode Tjeukemeer is Omar Kourrich

De man die vorige week donderdag dood werd aangetroffen bij het Tjeukemeer in Sint Nicolaasga (Friesland), is de 35-jarige Amsterdammer Omar Kourrich. Dat heeft de politie inmiddels bekend gemaakt. Het slachtoffer was vastgebonden en in brand gestoken.

Vorige week donderdagmorgen 20 juni sloegen voorbijgangers alarm nadat zij het lichaam van de man zagen liggen op de parkeerplaats van zwembad Ulesprong bij het Tjeukemeer in het Friese Sint Nicolaasga.

De identiteit van het slachtoffer bleef een aantal dagen onduidelijk, maar nu blijkt dat het om de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam gaat. Het slachtoffer is van Marokkaanse afkomst en is vader van twee kinderen. Op 19 juni heeft hij voor het laatst contact gehad met zijn familie maar daarna is de politie het spoor kwijt.

Het slachtoffer is vermoedelijk op de avond of in de nacht voor donderdag 20 juni bij het Tjeukemeer achtergelaten. Het is niet duidelijk of hij ook daar om het leven is gebracht. Omar Kourrich was vastgebonden en in brand gestoken. Ruim 25 rechercheurs onderzoeken de zaak.

Er is een goed aanknopingspunt voor de politie, want de Pegeot 206 waar Omar in reed is ook nog niet teruggevonden. Opvallend is dat er op donderdagavond rond 19.30 uur een blauwe Pegeot 206 zonder kentekenplaten is gezien tussen Weert en Maarheeze in de berm van de Dr. Anton Philipsweg ter hoogte van het viaduct Bakewell over de A2.