‘Dode’ Most Wanted-bankier gepakt

De vermiste bankdirecteur Aubrey Lee Price (47) uit de Verenigde Staten, waarvan iedereen dacht dat hij zelfmoord had gepleegd, is afgelopen week bij toeval aangehouden in de staat Georgia. De bankier stond op de Most Wanted-lijst van de VS omdat hij verdacht wordt van miljoenenfraude. Ongeveer anderhalf jaar geleden zette hij een zelfmoord in scene. Video na de break.

De FBI was zeker anderhalf jaar op zoek naar Aubrey Lee Price. De bankier wordt verdacht van miljoenenfraude, zo bleek tijdens een rechtszaak deze week.

In juni 2012 had Aubrey Lee Price een afscheidsbrief achtergelaten. Hij gaf aan zelfmoord te plegen omdat hij er een zooitje van had gemaakt. De autoriteiten in de VS geloofden het verhaal omdat er beelden van hem waren dat hij op een ferry was gestapt. Een peperdure zoekactie die volgde, leverde niets op en men ging er vanuit dat hij zelfmoord had gepleegd.

Anderhalf jaar later is de man alsnog opgedoken. Hij werd aangehouden in Georgia nadat het glas van de autospiegel gebroken was. Op de foto is te zien dat Aubrey Lee Price er veel aan heeft gedaan om zijn uiterlijk te veranderen.

{youtube}HBrLX_CcMpU{/youtube}