Dode na achtervolging politie

Na een politieachtervolging zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen op een scooter in botsing geraakt met een politieauto. Een 22-jarige man uit Den Haag is daarbij om het leven gekomen. Een man (25) uit Delft raakte zwaargewond. De twee mannen zaten op een scooter en sloegen op de vlucht voor de politie. Op de Erasmusweg kwam de scooter in botsing met een politieauto.

Omdat er bij het ongeluk een voertuig en mensen van de politie betrokken zijn, wordt de zaak onderzocht door de Rijksrecherche.

Surveillerende agenten zagen rond 02:00 uur in Den Haag twee mannen op een scooter zonder kenteken rijden. Nadat de politie de mannen wilde laten stoppen ontstond er een achtervolging waarbij op de Erasmusweg een aanrijding ontstond tussen de bestuurder van de scooter en een politieauto. De verdachten raakten daarbij gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd. De bijrijder bezweek in de loop van de ochtend aan zijn verwondingen. De 25-jarige bestuurder uit Delft werd opgenomen in het ziekenhuis, aldus de politie.