Dode na schietpartij Badhoevedorp

In Badhoevedorp is vrijdag bij een schietpartij een dode gevallen. Even na vijf uur werd aan de Nieuwemeerdijk geschoten, twee mensen raakten gewond. Politie was snel ter plaatse maar de daders zijn voortvluchtig. Er is onder meer met een helicopter gezocht naar twee daders. Ze zouden met een kleine grijze auto zijn weggereden. 

De schietpartij vond plaats ter hoogte het autobedrijf van Ruud Hillegers, een bekende Amsterdammer. Inmiddels is duidelijk dat het dodelijke slachtoffer diens zoon 41-jarige zoon Remco is.

Diens broer Martin Hillegers is veroordeeld voor een doodslag in 1991 tot twaalf jaar cel. In 2000 gijzelde hij met een compaan een gezin in Limburg. Peter R. de Vries werd door hem gevraagd te bemiddelen. Hij kreeg voor die gijzeling en het seksueel misbruiken van de dochters van dat gezin 18 jaar cel.

Ook aanwezig was oud-Ajax-hooligan Martin van de P. die net vrij was na een veroordeling van vijftien jaar na een viervoudige moord in seksclub Esther in 2000. De andere aanwezigen waren Donny de K. en Jaap M. Die laatste is een Haarlemse sportschoolhouder die met Willem Holleeder op het terras aanwezig was toen Dick Vrij Holleeder aanvloog. Ook Martin Hillegers was daarbij aanwezig. 

Op de foto staat Jaap M. helemaal rechts, naast Martin Hillegers

Ruud Hillegers is ook eigenaar van een café in de Amsterdamse Rivierenbuurt bij de RAI en is onlangs veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor betrokkenheid bij handel in cocaïne, 250 kilo in 2010 gevonden in de Rotterdamse haven.

Ruud Hillegers is door de kroongetuige in het Passage-proces, Peter la S., genoemd als één van de beoogde slachtoffers die Ali A. en Dino Soerel wilden laten liquideren.
Foto Martijn Hoogeveen via Twitter