Dode na schietpartij bij Amstelveense sportschool (UPDATE3)

Bij sportschool Healthcity in Amstelveen is donderdag aan het eind van de middag iemand doodgeschoten. Dat zou rond 17.15 zijn gebeurd.

Het slachtoffer is volgens verschillende bronnen in het criminele milieu Rachid Kotar (39) die woonde in Amstelveen. De politie zegt dat het slachtoffer een 39-jarige man is.

Kotar komt voor in politiedossiers als een contact van de in 2014 in Spanje geliquideerde Samir “Scarface” B..

Healthcity ligt aan de Escapade, in de buurt van de brandweerkazerne en de provinciale weg naar Amsterdam-Zuidoost. De politie zegt een verdachte of verdachten te zoeken die rijden in een zilveren Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. Het gaat om een oud model.

De schietpartij was op een paar honderd meter van een kinderopvang. Volgens geruchten was de zwarte BMW van het slachtoffer bepantserd.

Het slachtoffer was in gezelschap van een 4-jarig kind. Volgens getuigen zou dat kind na de schoten de sportschool zijn binnengerend en hebben geroepen: ‘mijn vader’.

Volgens AT5 is aan het begin van de avond in Amsterdam-Duivendrecht een auto in brand gevlogen. De politie onderzoekt of dit de vluchtauto kan zijn.

Het is het derde schietincident donderdag in de regio Amsterdam. In de vroege ochtend vielen er schoten in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Daarbij vielen geen gewonden en zijn geen schutters aangehouden.