Dode na schietpartij in Rotterdam (UPDATE)

Vrijdagmiddag is een 23-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. Hij meldde zichzelf rond 12.30 uur bij de politie. 

In Rotterdam-Delfshaven is donderdagavond rond 19.15 uur aan de Willem Buytewechstraat in café Oscar een man (28) doodgeschoten. De verdachte is nog voortvluchtig. Toegesnelde hulpverleners hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Op het moment van de schietpartij was een aantal mensen aanwezig in de zaak.

(beeld en video RTV Rijnmond)

De politie heeft hen meegenomen naar het politiebureau om ze een verklaring af te laten leggen.

Een team van Forensische Opsporing heeft een uitgebreid sporenonderzoek aan de Willem Buytewechstraat gedaan waarbij ook een speurhond is ingezet. Een politiehelikopter heeft enige tijd in de omgeving gezocht.

Daarnaast wordt er met verschillende getuigen gesproken die buiten op straat misschien iets hebben gezien.

Het café heeft in de buurt een zekere reputatie. Tegen RTV Rijnmond zei deelraadvoorzitter Gonçalves van Delfshaven eerder dat de kroeg in de gevarenzone zit: ‘Ik kan me voorstellen dat bewoners het zat zijn.’ Als het aan hem ligt, neemt burgemeester Aboutaleb snel een beslissing over sluiting van de kroeg.

{youtube}MH5z0nNQkWk{/youtube}