Liquidatie Amsterdam: Twee doden (VIDEO)

In de Amsterdamse Staatsliedenbuurt  is zaterdagavond vanaf half elf op verschillende plekken geschoten. Een man is daarbij om het leven gekomen, een ander overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De slachtoffers zijn Amsterdammers van 21 en 28 jaar.

(beeld twitter)

 UPDATE

 

Twee motoragenten werden beschoten. Volgens de politie zijn de motoragenten beschoten door verdachten die op de vlucht waren na de schietpartij.  Er is op verschillende plaatsen gevuurd. De politie startte een grote zoekactie waarbij ook een helikopter werd ingezet. Voorzover bekend zijn er geen aanhoudingen gedaan.

(beeld gespot AT5)

Een getuige vertelde dat aan de schietpartijen een achtervolging voorafging tussen een Range Rover met Frans kenteken en een zilvergrijze personenauto van het merk Audi, type A4 station met een Nederlands kenteken. De voertuigen zouden tegen elkaar zijn gebotst, waarna in de Tweede Keucheniusstraat een man met een bivakmuts zou zijn uitgestapt en het slachtoffer met kogels hebben doorzeefd. Ook in de slaapkamer van een woonboot sloegen kogels in. Van verschillende auto’s in de buurt is de benzinetank of radiator doorboord.

Afgaande op verhalen van getuigen zou er sprake zijn geweest van twee wapens, een vuistvuurwapen en een automatisch wapen waarmee onder meer vanuit de rijdende auto is gevuurd, mogeijk een pistoolmitrailleur.

AT5 meldt dat er waarschijnlijk meerdere schutters zijn betrokken. De verdachten zijn naar het westen gevlucht in de richting van de Ring A10. De motoragenten zijn beschoten op de Haarlemmerweg, voorbij de Ring ter hoogte van Geuzenveld – een stadsdeel al op geruime afstand van de plaats delict. Daar werd zaterdagavond intensief gezocht en werden verschillende straten afgezet, nadat aan de Bok de Korverweg de Audi, ook met kogelgaten, was gevonden.

De politie wil niet zeggen waar de dode is gevonden. De gewonde man lag in de Van Bossestraat, net om de hoek van de plek waar de Range Rover werd beschoten.

Wijkagent Andrea Prins heeft op Twitter gemeld dat er is geschoten met automatische wapens. De motoragenten hebben zich op de grond geworpen toen er op hen werd geschoten, ze beven ongedeerd. 

Op een reeks locaties zijn hulzen gevonden. 

De voorruit van de zwarte Range Rover is doorzeefd met kogels.

 

writeFlash({“allowFullScreen”:”true”,”allowscriptaccess”:”always”,”src”:”http://www.at5.nl/embed/at5player.swf?c=93266″,”width”:”556″,”height”:”348″});

{youtube}_SiOicziTOI{/youtube}