Dode na steekpartij op Wallen (UPDATE)

Een man die vrijdagmiddag op de Warmoesstraat in het centrum van Amsterdam werd neergestoken is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Crimesite kreeg bewakingsbeelden van het incident en van omstanders die filmden. Het gebeurde rond 16.30u. Het slachtoffer is een Amsterdammer van 29 jaar.

Dader

De dader van het steekincident vluchtte. Op aanwijzingen van getuigen konden politie-eenheden al snel na het incident een verdachte aanhouden. Deze verdachte is een man van 49 jaar oud uit Almere. Hij zit op dit moment In beperkingen.

Op een video die Crimesite ontving van een tipgever, is te zien dat de twee ruzie krijgen in de Warmoesstraat. Het slachtoffer komt op de fiets uit een zijstraat en rijdt langs de dader, die een opmerking lijkt te maken. Het slachtoffer zet zijn fiets op de stoep en stapt op de dader af. De ruzie escaleert en de dader trekt een mes. Omstanders deinzen terug. Het slachtoffer krijgt een steek in zijn buik van de man en begint te wankelen, stoot een scooter omver en valt op straat neer. Omstanders verlenen eerste hulp. Even later is ook ambulancepersoneel erbij, die man probeert te reanimeren. Tevergeefs.