Dode na wilde schietpartij in Rotterdam

Een 27-jarige Rotterdammer kwam zaterdagochtend om het leven bij een schietpartij in Rotterdam-West waarbij over een weer geschoten is. De politie heeft later die nacht twee mannen aangehouden.

Meerdere schoten

Rond 00.50 uur belden verschillende omwonenden in de ruime omgeving van de Buitenhofstraat met 112 omdat ze meerdere schoten hoorden. Een groot aantal agenten ging ter plaatse en trof op de Buitenhofstraat een zwaargewonde man aan. Agenten, ambulancepersoneel en een mobiel medisch team konden hem niet meer redden. Het was een 27-jarige Rotterdammer. Bij hem werd een vuurwapen aangetroffen.

Schotwond

Tussen de Essenburgsingel en de plek waar de man aan zijn verwondingen bezweek heeft de politie vier plaats delicten afgezet. Op die locaties werden hulzen en andere sporen aangetroffen. Later die nacht kwam daar in een Rotterdams ziekenhuis een vijfde plaats delict bij toen een man met een schotwond medische hulp zocht. Deze 41-jarige Rotterdammer en de persoon die hem bracht (zijn personalia op dit moment onbekend) werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Zij worden verhoord over hun precieze rol.