Dode na woningoverval

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de overval op een woning aan het Goudenregenplantsoen in het Zuid-Hollandse Rijnsburg, in de nacht van zondag op maandag. Een man en vrouw werden daar overvallen terwijl zij lagen te slapen. De 58-jarige man kwam kort daarna te overlijden. De politie heeft niet bekend gemaakt waarmee de overvallers bewapend waren. 

Onbekende buit

Rond 02.30 uur drongen meerdere mannen de woning binnen. De overvallers maakten de bewoners wakker en eisten waardevolle spullen. Ze doorzochten vervolgens de woning. Nadat zij enige tijd later vertrokken werd de politie gewaarschuwd. Toen agenten arriveerden, bleek de man des huizes niet meer aanspreekbaar, reanimatie mocht helaas niet meer baten; de 58-jarige Rijnsburger overleed ter plekke. 

Sectie

Onder leiding van een officier van justitie is een Team Grootschalige Opsporing gestart. 's Nachts werd al uitgebreid technisch onderzoek in de woning verricht; dit wordt maandag voortgezet. Tegelijkertijd doen de rechercheurs een groot buurtonderzoek. Ook wordt deze week sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, gericht op het vaststellen van de oorzaak van zijn overlijden. De buit die is meegenomen is onbekend.