‘Dode Nederlander op Malta verdoofd en beroofd’

Justin Plette, de man wiens levenloze lichaam vorige week werd gevonden op Malta, is beroofd. Zijn telefoon en portemonnee waren weg, en hij had schrammen op zijn handen en kneuzingen in zijn gezicht. Zijn vader zegt tegen media op Malta dat zijn zoon verdoofd was en naar het strand toe is gesleept.

De 23-jarige man uit Deventer werkte op Malta voor een gamebedrijf. Hij zat buiten een club te wachten op zijn vrienden, die naar het toilet waren. Toen de vrienden terug kwamen, was de Plette verdwenen. Hij werd vorige week gevonden op een strand bij de hoofdstad Valletta.

Hartfalen

Uit autopsie blijkt dat Plette is overleden aan hartfalen. Waar dat door is veroorzaakt, wordt nog onderzocht. Plette had volgens zijn vader een paar drankjes op, maar hij was niet dronken en ook niet onder invloed van drugs. Zijn vader denkt daarom dat hij is vermoord, zeker omdat Plette zijn portemonnee en telefoon niet meer op zak had.

Het strand waar Plette’s lichaam werd gevonden, was afgescheiden met een hek. Zijn vader beweert dat Plette de plaats niet kende, en ook zijn vrienden waren er nog nooit geweest. Het is daarom volgens de vader onwaarschijnlijk dat de Nederlander zelf naar de plaats is gelopen.

Eerder gedrogeerd

De familie denkt daarom dat Plette is gedrogeerd, en naar het strand is meegenomen. Daar zou hij van zijn telefoon en portemonnee zijn beroofd. De stof die volgens de familie is toegediend, zou het hartfalen hebben veroorzaakt.

De vader wijst op een soortgelijk incident dat zich enkele dagen voor de verdwijning van Plette voordeed. Ook toen werd een jongeman gedrogeerd, maar hij kwam wel bij en had enkele herinneringen aan het voorval overgehouden. Hij zegt dat hij zich voelde ‘als een pop, zonder wil’.