Dode Raamsdonksveer stal auto met baby

De 41-jarige Richard Paulissen die afgelopen vrijdag werd vermoord in zijn woning in Raamsdonksveer is in het verleden veroordeeld voor diefstal van een auto met daarin een baby. Dat meldt BN DeStem.

Drugsgebruikers

Paulissen is vrijdag in een flat aan de Hameldonk vermoedelijk met een steen om het leven gebracht. Er is de 56-jarige M. de B. opgepakt voor de moord. Hij en Paulissen stonden in de buurt bekend als drugsgebruikers. Ook zouden ze geregeld ruzies hebben gehad.

Zevenbergen

Het incident met de baby gebeurde bij het NS-station in Zevenbergen. Paulissen stal een auto maar kwam er pas na enkele kilometers achter dat er een kind in de auto zat. Hij reed naar een supermarkt en liet de baby achter op een toonbank. Het kind bleef ongedeerd. Paulissen werd gearresteerd en tot drie maanden cel veroordeeld voor de autodiefstal, niet voor gijzeling of ontvoering. Paulissen had verder een geweldsmisdrijf op zijn naam (hij stak een vriend met een riek) en enkele diefstallen. Ook veroorzaakte hij een ongeluk op de A59 met een gestolen auto.