Dode Ridderkerk is Albanees

De identiteit van de man die op 6 april op het Seringenplantsoen in Ridderkerk werd doodgeschoten, is bekend. Volgens de politie is het de 33-jarige Albanees Ilirjan Sula. Hij maakte ook gebruik van de namen Durim Sula, Durim Sulku en Besnik Sulku.

Meerdere locaties

De politie denkt dat hij al langere tijd in Nederland verbleef. Mogelijk woonde hij op meerdere locaties, maar het is nog onbekend waar precies. Nadat het slachtoffer definitief geïdentificeerd kon worden, is het stoffelijk overschot op 15 april aan de nabestaanden overdragen.

BMW

Sula werd op maandag 6 april, Tweede Paasdag, tussen 23.30 en 23.50 uur neergeschoten op het parkeerterrein aan het Seringenplantsoen in Ridderkerk en stierf direct. Een team van 20 rechercheurs startte uitgebreid onderzoek naar het incident. Dit onderzoek leidde het team op 7 april naar de Regenboogkade in Rotterdam waar een zwartgrijze BMW-personenauto werd aangetroffen. Deze BMW is waarschijnlijk door de dader(s) als vluchtauto gebruikt.

Wie was Sula?

Op de auto zaten valse kentekenplaten met letter- en cijfer/lettercombinatie 73-RF-VH. De politie zegt op zoek te zijn naar informatie over deze kentekenplaten en de BMW. De politie heeft nog geen goed idee wie Ilirjan Sula was en waar hij zich precies mee bezig hield. De politie zegt al wel met verschillende mensen te hebben gesproken maar heeft kennelijk zijn (criminele) netwerk nog niet goed in kaart.

Eerdere berichten:

Identiteit slachtoffer Ridderkerk nog onbekend

Dode na schietpartij in Ridderkerk

Onderzoek naar dood Ridderkerker