Dode Rotterdam bekende van de politie

De man die in de nacht van donderdag op vrijdag werd doodgeschoten in Rotterdam, is vaker betrokken geweest bij schietpartijen. Hij werd zelf een keer beschoten, en is verdachte in een heftige schietpartij in Rotterdam.

Het gaat om de 23-jarige Chafik Z., meldt het Algemeen Dagblad. Hij werd vrijdag rond drie uur ’s nachts neergeschoten op de Ameidestraat in Rotterdam. Er is waarschijnlijk geschoten met automatische wapens. Z. leefde nog toen de politie in de Ameidestraat aankwam, maar uiteindelijk overleed hij voor hij naar het ziekenhuis gebracht kon worden.

Twee schietpartijen

Z. werd vorig jaar ook al onder vuur genomen. Dat was in april, op de Mathenesserbrug in Rotterdam. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Voor die schietpartij zitten twee verdachten vast.

Enkele maanden later, in juni, was Z. ook betrokken bij een schietpartij waarbij twee groepen mannen elkaar beschoten met automatische wapens. Justitie vermoedt dat dat ging over een partij heroïne die was geript. Bij de schietpartij kwam Mohammed Jouhri om het leven. Hij behoorde tot de kant van Z.

Z. ripte heroïne

Voor de schietpartij zit Alptekin O. vast. Een andere verdachte, Sahin S., staat op de internationale opsporingslijst. Z. werd in november aangehouden bij een politiecontrole, maar hij werd in december uit voorlopige hechtenis ontslagen.

Justitie vermoedt dat de moord op Z. van afgelopen vrijdag ook met de heroïne te maken had. De drugs zouden door Z. zijn gestolen van twee broers, Mohammed en Taoufik el M. Die zitten ook vast omdat ze Z. in april zouden hebben beschoten.