Dode na schietpartij in Amsterdam (UPDATE2)

Volgens de politie zijn er in de nacht van woensdag op donderdag bij een schietpartij in Amsterdam rond 01.00 een 19-jarige jongen gedood en zijn drie gewonden gevallen. De schietpartij vond op straat plaats aan de Kattenburgerkade in het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam.

Scooter

Eén slachtoffer overleed ter plaatse. Er zijn drie Amsterdammers van 18 en 19 jaar overgebracht naar het ziekenhuis, ze verkeren niet in levensgevaar. De politie zette een wijde omgeving af ten behoeve van sporenonderzoek. Er is enige tijd vergeefs gezocht naar verdachten. Voor het pand waar de schoten vielen lag een omgevallen scooter.

Rond 00.50 kwam bij de politie de melding over een schietincident binnen. De politie zegt dat volgens getuigen een man op een groepje van vier à vijf mannen schoot. Dat groepje stond op de Kattenburgerkade, ter hoogte van Leeuwenwerf.

‘Door je hoofd’

Het Parool schrijft dat het slachtoffer de 19-jarige Ayman Mouyah is. Getuigen spreken van een vechtpartij tussen ‘Marokkaans ogende jongens’. Een getuige hoorde iemand tegen een gewonde zeggen: ‘de volgende keer gaat hij door je hoofd’. Toen de schutter was verdwenen keerden twee jongens terug bij hun gewonde vriend. Een ander was toen waarschijnlijk al overleden.

Volgens Het Parool gaat het om ‘bekenden’ van de politie maar niet om personen die als zware criminelen bekend staan.