Dode schietpartij is 59-jarige man uit Huizen (UPDATE)

De man die woensdagavond in Huizen, Noord-Holland, in zijn auto werd doodgeschoten was de 59-jarige Ronald Bakker. Hij had een leidinggevende functie bij een keten van spyshops waar telecom-, afluisterapparatuur en onder meer zenders worden verkocht. 

Motorrijder in het zwart

De vermoedelijke schutter vluchtte op een motor, melden getuigen. De politie heeft een helikopter ingezet bij de zoektocht naar de dader maar er is niemand aangehouden. Tegen De Telegraaf zeggen buurtbewoners drie doffe knallen te hebben gehoord. Een vrouw vertelt dat ze een motorrijder zag wegrijden die volledig in het zwart gekleed was. De vrouw vertelt tegen de krant:

Een vrouw stond gillend op straat en riep dat alle kinderen naar binnen moesten. Ik zag hem in zijn auto zitten, helemaal onder het bloed. Die vrouw schreeuwde nog: “Die motorrijder heeft hem doodgeschoten!”

De politie wil nog niets zeggen over het motief voor de moord. De wijze waarop de man is doodgeschoten wijst op een afrekening in het criminele circuit, maar volgens de politie zou het net zo goed kunnen dat de man ruzie had.