Dode bij schietpartij tussen MC’s in Duitsland

Bij een ruzie tussen de motorclubs Hells Angels en United Tribuns in de Duitse stad Leipzig is zaterdag een dode gevallen. Ongeveer twintig Hells Angels zouden een kroeg van de United Tribuns zijn binnengevallen.

Voorbijgangers zagen het gebeuren en belden de politie. Toen de agenten kwamen en de boel probeerden te sussen, zou er zijn geschoten. Daarbij werden twee personen geraakt in hun buik. Eén van de twee slachtoffers is in het ziekenhuis overleden.

Vice-president

Het is niet duidelijk wie er heeft geschoten. Het slachtoffer dat is overleden, zou een prospect-lid van United Tribuns zijn.

De andere gewonde is waarschijnlijk de vice-president van dezelfde club. Hij is ook naar het ziekenhuis gebracht, en is daar geopereerd. Hij zou zwaargewond zijn, maar niet meer in levensgevaar, zo meldt het Duitse blad Bild op basis van bronnen.

Meerdere leden van beide motorclubs zijn gearresteerd.

Vechtsporters

De United Tribuns is een Duitse motorclub die ontstaan is uit Bosnische vechtsporters en bodybuilders. Ze zijn nog niet zo lang in Leipzig actief, maar wisten in korte tijd grote invloed in de rosse buurt van Leipzig te winnen.

De club staat bekend als zeer agressief, en heeft conflicten met meerdere motorclubs. In april werd ook al een kopstuk in de Duitse plaats Heindenheim doodgeschoten.