Dode vrouw Tilburg: vriend verdachte

De politie in Tilburg heeft na ruim twee maanden meer duidelijkheid gegeven over de dode vrouw (20) die in de nacht van zondag 22 op maandag 23 september werd gevonden in Tilburg. De politie gaat er vanuit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Haar vriend is verdachte in de zaak.

(Foto: politie Tilburg)

De dode vrouw zat die nacht in september op de passagiersstoel in een auto op de kruising van de Stokhasseltlaan en de Heikantlaan in Tilburg. De auto stond geparkeerd bij een bushalte. Naast de vrouw werd er verder niemand aangetroffen.

'Het is op vallend dat de vriend van de vrouw, een Irakees, sinds de vondst van de vrouw spoorloos is verdwenen', zegt een woordvoerder van de politie tegen Crimesite. 'We zien hem dan ook als verdachte in deze zaak.'

Volgens de woordvoerder woonden de twee samen bij de ouders van een van hen. Ook zij weten niet waar de man is gebleven. Er wordt onderzoek gedaan naar eventuele problemen tussen de vrouw en de man. De politie toont volgende week een foto van de man in verschillende opsporingsprogramma's. Er is ook een reconstructie gemaakt voor Opsporing Verzocht (zie foto).

Lees ook:

Nog geen duidelijkheid dode vrouw Tilburg