‘Dode zat in crimineel circuit’ (UPDATE)

Een man die dinsdag in Leidsche Rijn werd doodgeschoten, zat volgens het Algemeen Dagblad in het criminele circuit. Hij is veelvuldig in contact geweest met politie en justitie. In september van dit jaar moest de 41-jarige Altan S. volgens het AD nog terecht staan voor het witwassen van geld, bedreigingen en het bezit van hard drugs. Ook was hij volgens krant in 2006 betrokken bij een zware mishandeling van een lid van een Turks-Duitse bende die aan vrouwenhandel deed.

Mishandeling

De Turks-Duitse groep stuurde destijds gewapende mannen naar Utrecht om S. te grazen te nemen. De politie hield de mannen aan maar tot een veroordeling is het nooit gekomen omdat het volgens de rechter het niet bewezen was dat de mannen S. mishandeld hebben. Het AD sprak 'bronnen' rondom S. die meldden dat hij afgelopen zaterdag nog een mysterieuze afspraak had, maar de bronnen weten niet met wie en waarover.

Garage

Een bron die Altan S. kende stelt tegenover Crimesite dat de aanslag te maken zou kunnen hebben met de verdwijning van een man uit het criminele circuit, enkele jaren geleden in Utrecht, in verband waarmee S. is aangehouden geweest. De politie deed toen een inval in een garage. Daar werd wel een bloedspoor gevonden maar het lichaam van de vermiste niet. Altan S. en anderen zijn niet voor die zaak vervolgd.

Huiselijk geweld

Volgens buurtgenoten woonde de man de laatste tijd alleen aan de Eschersingel, al kwamen er wel geregeld 'vreemde' mensen bij hem over de vloer. Zijn partner vluchtte het huis uit vanwege huiselijk geweld. Vorig jaar deed de politie nog een inval bij S. thuis, nadat hij ernstige bedreigingen had geuit tegen zijn partner. Hij kwam toen ook enkele dagen vast te zitten.

S. is dinsdagochtend rond 08.00 uur dood gevonden in de deuropening van zijn huis. Volgens de politie is hij door kogels om het leven gekomen. Buren hadden schoten gehoord.