Slachtoffer steekpartij was vaste klant

De man die donderdag bezweek na een steekpartij in een goudinkoopwinkel in Amsterdam-West is een 49-jarige vaste klant van de zaak. Dit heeft het Openbaar Ministerie vrijdagmorgen laten weten. Over de aanleiding en achtergrond van de steekpartij is nog weinig duidelijk. De mede-eigenaar van de winkel raakte zwaargewond. Hij ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Scenario's

'Het onderzoek naar de achtergrond en toedracht van het steekincident is in volle gang. Alle scenario's worden nog open gehouden. In de winkel hingen beveiligingscamera's. Het rechercheteam doet onderzoek naar de beelden hiervan', stelde een woordvoerder van het OM.

Verhoor

Vrijdag zou de recherche mogelijk met de gewonde mede-eigenaar van de zaak kunnen spreken. Hij is donderdag door het OM als verdachte aangemerkt, maar is niet aangehouden. Dat is volgens een woordvoerder gebeurd omdat de man zo 'meer rechten heeft'. De man heeft als verdachte het recht om te zwijgen over wat er is gebeurd. Dat kan gunstig voor hem zijn als hij zich zou moeten verweren en een beroep wil doen op noodweer.