Arrestaties na dodelijke achtervolging Arnhem (UPDATE 2)

De twee slachtoffers van de gewapende woningoverval in Arnhem zijn vrijdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een van de overvallers. Mogelijk is die doodgereden. Naar de andere overvallers wordt nog gezocht.

De doodgereden overvaller is een man van 46 zonder vaste woon- of verblijfplaats, aldus de politie.

Het was een bizarre wending tijdens een woningoverval donderdagavond in Arnhem, met in de hoofdrollen twee overvallers, het slachtoffer en een pizzabezorger. Er is een dode gevallen, die vermoedelijk is aangereden, maar nog onduidelijk is, wie dat precies is. De politie doet uitgebreid onderzoek op de plaats delict.

Volgens dagblad De Gelderlander was de aanleiding voor de schietpartij een advertentie op Marktplaats waarbij de bewoners van een huis aan de Limburgsingel een duur horloge aanboden ter waarde van 30.000 euro.

Schoten

Twee overvallers gingen naar de woning met de kennelijke bedoeling de bewoners te beroven. Op vrijwel hetzelfde moment kwam er een bezorger met een busje aanrijden, om een bestelde pizza af te leveren. Plotseling kwamen er mensen uit het huis op hem af rennen. Die vertelden dat ze net slachtoffer waren geworden van een roofoverval. De bezorger hoorde schoten en sloeg uit angst op de vlucht. De slachtoffers van de woningoverval zijn vervolgens met het busje van de snackbar achter de overvaller aan gegaan.

Aanrijding

Tijdens de achtervolging schoot de overvaller meerdere keren op het busje. De bestuurder reed hem echter aan en vermoedelijk is de overvaller daardoor om het leven gekomen. De identiteit van de dode man is op dit moment nog onbekend. De politie is ter plekke een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het incident en heeft daarvoor de omgeving afgezet. De politie heeft twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.