Dodelijke schietpartij Bijlmer een vergissing?

De politie gaat er inmiddels serieus vanuit dat de moord op Abdiraham Jama Hussein (31) in Amsterdam een vergissing is geweest. De Somaliër werd op zaterdagavond 7 september in de Bijlmermeer doodgeschoten. De politie vermoedt dat de aanslag mogelijk op zijn vriend bedoeld was.

Over het motief van de dodelijke schietpartij bestaat bij de politie veel onduidelijkheid. De vermoorde Abdiraham Jama Hussein was geen bekende bij de politie en had volgens zijn omgeving geen vijanden.

Bodywarmer

De politie gaat er serieus vanuit dat het slachtoffer werd aangezien voor zijn vriend in wiens woning hij tijdelijk verbleef omdat die naar het buitenland was. Abdiraham Jama Hussein droeg de avond van de moord namelijk de opvallend blauwe bodywarmer van zijn vriend.

Ruzie

Er zijn ook getuigen die een ruzie bij de flat aan de Haardstee in de Bijlmermeer hebben gezien die zaterdagavond. Mogelijk is het slachtoffer daar onbedoeld bij betrokken geraakt en was hij op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats, zoals dat zo mooi wordt genoemd.

De politie weet het niet en wil graag meer informatie over het leven de 31-jarige Somaliër. Hieronder beelden van een bewakingscamera die kort voor de dood van het slachtoffer zijn gemaakt.

{youtube}E3QDbjYV2ZI{/youtube}