Dodelijke schietpartij in Houten (VIDEO)

In Houten is vannacht een man dood geschoten in zijn auto. Hij zat op de bijrijdersstoel naast een vrouwelijke bestuurder. De politie heeft nog niet bekend gemaakt om wie het gaat en is bezig met sporenonderzoek.

Meerdere schoten

De auto stond geparkeerd bij winkelcentrum Het Rond in Houten toen hij plotseling onder vuur werd genomen. Getuigen hoorden meerdere schoten. Het is niet bekend of ook de vrouw geraakt is en wat haar toestand is. Een ooggetuige vertelde aan RTV Utrecht:

Overstuur

‘Ik was net naar bed gegaan, toen ik rond 11 uur wakker schrok. Ik hoorde knallen, maar ik dacht dat ik gedroomd had. Daarna hoorde ik een vrouwenstem roepen. Ik dacht: misschien iemand die gedronken heeft of een ruzie. Maar het ging maar door. Ze riep: blijf bij me. Ze was helemaal overstuur.’

Slachtoffer

Volgens misdaadjournalist HJ Korterink is het slachtoffer de 55-jarige Robbie van Eijk, een bekende in het Utrechtse criminele circuit. De politie wil dat (nog) niet bevestigen.