Dodelijke schietpartij in Rotterdam

Een 46-jarige Rotterdammer heeft een schietpartij in zijn stad zaterdagmiddag niet overleefd. Hij werd dodelijk getroffen, nadat een man bij een ruzie zijn wapen afvuurde. De dader kon vrijwel meteen worden aangehouden.

Ruzie

Het slachtoffer en de dader maakten deel uit van een groep die ruzie kreeg voor de deur van een winkel aan de Riederlaan in Rotterdam-Zuid. Die ruzie verplaatste zich op een gegeven moment naar binnen, meldt de politie. Daar werd het fatale schot gelost.

Schieten

Twee agenten die in de buurt van het incident aan het werk waren, hoorden het schieten. Zij renden naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Hierdoor konden ze de 26-jarige verdachte bij het verlaten van de winkel meteen aanhouden. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten. Naar aanleiding van de ruzie wordt onderzoek gedaan.

Overvallen

Uit beelden van RTV Rijnmond blijkt dat de schietpartij bij een slijterij plaatsvond. De zender meldt dat de drankzaak de afgelopen tijd meerdere keren overvallen is geweest.

Nog een schietpartij

Rond dezelfde tijd was er zaterdag ook een schietpartij in Capelle aan den IJssel. Daar raakte een vrouw gewond op het parkeerterrein van een voetbalvereniging. Volgens de politie lijkt het erop dat deze schietpartij niets te maken heeft met die in Rotterdam-Zuid.