Dodelijke schietpartij in Sittard

In het Limburgse Sittard is vannacht een 26-jarige man om het leven gekomen bij een schietpartij. Hij zou door twee mannen onder vuur zijn genomen, die er vervolgens in een zwarte Volkswagen Golf vandoor gingen.De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de schietpartij.

De man werd naar het ziekenhuis in Sittard-Geleen gebracht waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Aanvankelijk bestond de indruk dat de man was gestoken, maar de man bleek ernstig gewond te zijn geraakt bij een schietincident.

Handgemeen

Uit het onderzoek is vast komen te staan dat rond 01:00 uur diverse schoten zijn gevallen in de Lounge Bar Tropicana aan de Tudderenderweg in Sittard. Daarbij raakte de man gewond. Vermoedelijk is er voorafgaande aan de schietpartij ergens in de directe omgeving een handgemeen geweest tussen de man en enkele andere personen. Volgens Boevennieuws zou het slachtoffer Abderahim Maihouane heten. Zijn broer kwam deze week in het nieuws omdat hij een rechtszaak is begonnen tegen de Nationale Postcode Loterij. Hij eist 2 miljoen euro omdat hij in een straat woont waar vorig jaar een prijs viel, maar door een fout met de automatische incasso van de bank, had hij geen loten.

Zwarte VW

De politie is op zoek naar meerdere verdachten die er in een zwarte Volkswagen Golf met een Duits kentekenplaat vandoor zijn gegaan. Het kenteken is afkomstig uit Heinsberg en begint met de lettercombinatie HS.