‘Dodelijke schietpartij tussen vrienden was noodweer’

Een ‘onbenullige ruzie’ tussen vrienden over het naar huis brengen van het slachtoffer leidde dit voorjaar tot de dodelijke schietpartij bij een woonwagenkampje in Oss. Dat heeft de verdachte Kaan D. (33) tegenover de politie verklaard.

Goede vriend

Zijn advocaat, Mark Nillesen, spreekt in het Brabants Dagblad over noodweer. ‘Mijn cliënt kon niet anders dan zijn goede vriend neerschieten.’ Die goede vriend was Peter Netten (30).

Netten en D. gingen zondagavond 3 juni naar een familiefeestje in Berghem. Na afloop kregen de twee een meningsverschil over het naar huis brengen van vrienden die gedronken hadden. D. drinkt nooit en hij was de Bob. Hij besloot vóór Netten eerst iemand anders naar huis te brengen en dat viel verkeerd bij Peter Netten, aldus Nillesen.

Audi

Na de ruzie is Netten alsnog zelf in zijn Audi weggereden. Ter hoogte van het woonwagenkampje in Oss kwamen hij en D. elkaar weer tegen en hun ruzie liep vervolgens uit de hand. Eerst ontstond er een vuistgevecht maar daarna trokken beiden een pistool. Nillesen zegt dat er veel mensen getuige waren van het gevecht. De Osse crimineel Martien Reuvers probeerde het leven van Netten nog te redden door te reanimeren.

Nillesen in het BD: ‘Mijn cliënt dacht dat zijn laatste uur geslagen had.’ Daarom opende hij volgens de advocaat het vuur.’

D. had geen vergunning voor het pistool. Hij heeft wel een strafblad maar niet voor moord- en doodslag. In oktober komt de zaak voor het eerst in een pro forma-zitting voor de rechtbank. Kaan D. zit tot die tijd zeker nog vast.