Doden bij geweld in Rotterdam en Den Haag

In Rotterdam is dinsdagmiddag een 24-jarige vrouw doodgeschoten in een woning aan de Multatulistraat in Spangen. In Den Haag-Ypenburg is een man doodgeschoten.

(beeld twitter)

Relatiedrama

In Ypenburg gaat het vermoedelijk om een relatiedrama. De politie heeft een 31-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer is een 28-jarige man uit Den Haag. Op de Wrightlaan was eerst een vechtpartij met meerere betrokkenen. In april en oktober vorig jaar kwamen in Ypenburg respectievelijk Clif Kooke (29) en Remie Fatehmahomed (55) door geweld om het leven. In 2012 zijn er ook al twee mensen gedood in het stadsdeel.

Gereanimeerd

In Rotterdam-Spangen heeft de politie vijf mensen aangehouden na de schietpartij. Rond 14.10 kreeg de politie de melding dat een vrouw in een woning aan de Multatulistraat gewond was geraakt. Ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De vrouw kon worden gereanimeerd maar bezweek even later toch aan haar verwondingen.

Portiek

Uit verklaringen bleek dat een man de woning was uit gevlucht. Naar hem is in de omgeving een uitgebreid onderzoek ingesteld. In de portiek van een woning werd een man aangetroffen die mogelijk iets met de zaak te maken zou kunnen hebben en hij is aangehouden. Later werd in de Laanslootseweg een auto aangetroffen met vier mannen. Zij zijn ook aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Onder hen bevond zich een man die vermoedelijk in de woning aanwezig was tijdens het schietincident.

Eén van de verdachten is de broer (28) van het slachtoffer.