Doden bij schietpartijen in Mexicaanse grensplaats (VIDEO)

In de Mexicaanse grensplaats Nuevo Laredo is het op Nieuwjaarsdag tot flinke vuurgevechten gekomen tussen drugscriminelen en politie. Er zijn zeker vier mensen gedood, verschillende politiemensen raakten gewond.

Winkelcentrum

In twee delen van de stad ontstonden langdurige vuurgevechten, onder meer bij een winkelcentrum waar het op dat moment druk was met publiek.

De gouverneur van de staat Tamaulipas twitterde dat politiemensen van de deelstaat in gevecht waren geraakt met criminelen die hij leden van het ‘kartel van het noordoosten’ noemde.

Het eerste incident ontstond toen mannen in twee grote SUV’s politieauto’s vanuit een hinderlaag begonnen te beschieten. Daarna ontstond een achtervolging en een nieuwe schietpartij. De criminelen waren gekleed in militair tenue en gebruikten moderne communicatie-apparatuur tijdens de gevechten. Hoeveel criminelen betrokken waren is onbekend. Er zijn er in ieder geval twee ontkomen.

Mitrailleurs

Nuevo Laredo grenst aan het zuidoostelijke deel van de Amerikaanse staat Texas. De zusterstad aan de kant van de Verenigde Staten heet Laredo.

Onderstaand filmpje werd gemaakt door politie-agenten die zich verschansten. Op de video is onder horen dat ze in kruisvuur zijn beland en dat de criminelen niet alleen met aanvalsgeweren zoals (AK-47) schoten maar met ook met mitrailleurs (kaliber .50).