Doelman Brazilië voerde vriendin aan honden

Bruno Fernandes de Souze, de keeper van de Braziliaanse club Flamenco, heeft toegegeven dat hij betrokken is bij de moord op zijn voormalige vriendin in 2010. Tot nu toe ontkende Bruno altijd dat hij iets te maken had met de moord op Eliza Silva Samudio, de moeder van zijn jongste kind. Tegen de rechter verklaarde hij donderdag echter dat zijn beste vriend iemand heeft betaald om haar om het leven te laten brengen. Hij is tot 22 jaar celstraf veroordeeld.

Bruno, die werd getipt voor de Braziliaanse selectie voor het WK voetbal in 2014, zegt dat hij geen opdracht heeft gegeven tot de moord, maar dat hij er wel mee akkoord ging. In totaal zouden acht personen het plan hebben opgezet, waaronder de huidige vrouw van Bruno, zijn neef en een voormalig agent die als huurmoordenaar diende.

Rottweilers

Mogelijk heeft de keeper toegekeken hoe zijn vriendin werd gemarteld. Ook zou hij hebben geholpen om haar lichaam in stukken te hakken. Sommige lichaamsdelen werden aan zijn rottweilers gevoerd, de rest van het lichaam werd in beton gegoten.

De vriend van Bruno kreeg eerder al een gevangenisstraf van vijftien jaar. De moordenaar staat volgende maand terecht. Bruno heeft altijd gezegd dat zijn vriendin uit Brazilië was vertrokken. Zolang het lichaam niet werd gevonden, kon hij dat volhouden.

Voor de rechtbank brak hij plotseling toch. ‘Romao [de vriend, red] en mijn neef Jorge Rosa hebben Samudio ontvoerd en meegenomen naar een huis in Belo Horizonte, waar de huurmoordenaar op hen stond te wachten’, verklaarde hij. De huurmoordenaar hield haar handen vast, Romao heeft die vastgebonden en een touw om haar nek gelegd. ‘Ik was er zelf niet bij. Ik weet dat alleen omdat Jorge me dat verteld heeft.’

Zwanger

Het stel had een conflict omdat Sumadio onverwacht zwanger was geraakt. Bruno wilde dat ze abortus liet plegen, maar dat weigerde ze. De vriendin had al eens een klacht ingediend omdat ze gewdongen zou zijn om een abortuspil te slikken. Toen ze uit elkaar gingen en Bruno alimentatie moest betalen voor het kind, wilde Bruno haar volgens het OM uit de weg ruimen.

Toen er een afspraak werd gemaakt om over de alimentatie te onderhandelen, werd ze ontvoerd en zes dagen gevangen gehouden. Ze werd gemarteld en voor de ogen van haar zoon gewurgd. De huurmoordenaar zou harde muziek op hebben gezet zodat niemand haar geschreeuw kon horen.