Doelwit aanslag Amsterdam krijgt gebiedsverbod

De jongen – Gianni L. (19) – die waarschijnlijk het doelwit was van een liquidatiepoging waarbij de 17-jarige Mohammed bij vergissing werd doodgeschoten mag voorlopig niet meer in zijn buurt komen. Dat heeft volgens Het Parool de burgemeester van Amsterdam besloten.

Belang

De burgemeester vindt dat voor handhaven van de openbare orde en de veiligheid van de andere buurtbewoners belangrijker zijn dan het persoonlijk belang van Gianni L. L. ligt nu nog in het ziekenhuis. Het gebiedsverbod gaat in als hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

In november raakte L. ook al zwaargewond toen een buurtbewoner het vuur opende op een groepje met ook Gianni L. daarbij. De 19-jarige Ayman Mouyah overleed. Waarschijnlijk is er geen verband tussen beide schietpartijen, aldus Het Parool.

In 2015 werd een dergelijk bevel opgelegd aan Omar A. uit Amsterdam-West.

Kookles

Volgens Het Parool was Gianni L. op het moment van de schietpartij niet bij kickbokstraining maar bij de kookles die in het wijkcentrum aan de jonge kinderen werd gegeven.

Gianni had de bijnaam Bigaa, door zijn forse postuur was hij betrokken geraakt bij incasso’s in de buurt en bij kleine criminaliteit. Hij zou zijn gezien in gezelschap van een man die nu wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging Benaouf A. met een helikopter uit de gevangenis te bevrijden.

Zie ook:

Vluchtauto aanslag Amsterdam belangrijk spoor

Krijgt doelwit aanslag Amsterdam gebiedsverbod?

‘Waarom was doelwit in buurtcentrum?’