Doelwit aanslag veroordeeld voor AK-47

Eén van de mannen die mogelijk doelwit was bij de aanslag in Café De Zon in Amsterdam-Oost beschikte over een AK-47. Deze Benito P. moet nu vijftien maanden de cel in voor wapenbezit. Bij hem thuis zijn niet lang na de schietpartij in oktober vorig jaar wapens gevonden.

Bar

Dat schrijft Het Parool vandaag. P. zat op het moment van de aanslag aan de bar en werd niet geraakt. Een ander waarschijnlijk doelwit, Marchano Pocornie wist weg te duiken. Pocornie werd in maart dit jaar alsnog geliquideerd in Paramaribo.

Informatie

Volgens Het Parool heeft de politie in de weken na de schietpartij de telefoon van Benito P. getapt en informatie opgevangen over wapens. Een dag later viel de politie binnen. P. bleek over een AK-47, een revolver en een pistool te beschikken.

Geen reden

De advocaat van P. had betoogd dat P. bang was en daarom wapens in huis had. Maar de rechtbank legde dat juist in zijn nadeel uit. Zelfverdediging is geen reden voor strafvermindering maar juist een aanwijzing dat hij bereid was daadwerkelijk een wapen te gebruiken, vindt de rechtbank.

Zie ook:
Liquidatie in Paramaribo op Amsterdammer (UPDATE)

Politie geeft beelden liquidatiepoging A’dam-Oost

‘Schutters café hadden het gemunt op Marchano P.’

Schietpartij café waarschijnlijk liquidatiepoging