Doelwit Delftse liquidatie was Iraniër (VIDEO)

De man die begin april in Delft op het nippertje aan kogels wist te ontkomen was een Iraniër, aldus de politie in Opsporing Verzocht. Hij werd op vrijdag 6 april beschoten toen hij zijn auto parkeerde op de Amalia van Solmslaan.

Voorzorg

Volgens de politie voelde hij zich al langer, om niet aangegeven reden, onveilig. Hij had zijn auto volgens de politie ‘uit voorzorg’ niet direct bij het koffietentje aan de Schoemakerstraat in Delft geparkeerd, waar hij vaste klant was. Hij was die ochtend aan komen rijden vanuit zijn woonplaats Den Haag.

Zigzaggend

Op camerabeelden is te zien hoe het slachtoffer vanuit Den Haag al werd achtervolgd door een witte Peugeot 308 stationwagen. Zodra de Iraniër rond 10.00 parkeerde kwam er schutter uit de witte Peugeot. Hij schoot maar het slachtoffer wist weg te duiken en zigzaggend weg te rennen in de richting van het koffiehuis. Een tweede kogel mist hem ook.

Heusden

De dader reed daarna samen met een kompaan weg in de richting van de Nassaulaan en verdwenen uit zicht. Er is van hen geen duidelijk signalement.

De Peugeot was op dinsdag 20 februari gestolen in Heelweg, vlakbij Doetinchem. De daders hebben de Peugeot nog diezelfde dag op de Bokhovenseweg in Heusden achtergelaten en in brand gestoken. Dat is in Noord-Brabant, niet ver van Den Bosch.