Doelwit Pijp al eerder beschoten (VIDEO)

Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond beelden van een schietpartij in de Amsterdamse Pijp. Een man is daar op 14 september in zijn been geschoten. Hij blijkt al eerder te zijn beschoten.

Hoofd

Een vriend van het slachtoffer kreeg de voorgaande zaterdagavond 13 september tussen 01.00 en 02.00 uur bij een urinoir aan het Kleine Gartmanplantsoen naast het Leidseplein ruzie met een aantal mensen. Die vriend en nog een ander kregen een paar klappen tegen hun hoofd en hielden er een flinke wond aan over.

Agressief

De vriend nam een taxi naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis aan het Oosterpark, waar hij is behandeld aan zijn hoofdwond. Het slachtoffer kwam zelf ook naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met zijn vriend is. Zonder dat er aanleiding toe was gedroeg hij zich agressief tegenover het verplegend personeel. Beveiligers hebben hem gedwongen om het ziekenhuis te verlaten.

Hotel

Hij ging daarna terug naar het centrum om uit te gaan in club Abe aan de Amstelstraat. Zijn vriend met de hoofdwond was inmiddels – samen met zijn vriendin – weer terug uit het ziekenhuis. Met zijn drieën gingen ze uit. Na 05.00 uur vertrokken ze gedrieën op een scooter. In het Savoy-hotel op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Van Ostadestraat boekten de vriend en de vriendin een kamer. Het beoogde slachtoffer wilde zelf naar huis een paar honderd meter verderop.

Aanslag

Om 06.15 zette hij zijn scooter op zijn vaste parkeerplaats aan de Van Ostadestraat. Volgens de politie heeft de dader hem opgewacht. De politie denkt niet dat hij is gevolgd, dus de dader moet hebben geweten waar het slachtoffer woonde. In 2011 is er ook al een aanslag op het slachtoffer gepleegd in een Amsterdamse shisalounge. Ook toen is het slachtoffer op het nippertje aan de dood ontsnapt.

Pistool

De dader is hoogstwaarschijnlijk weggereden op een scooter over de Van Ostadestraat. Mogelijk is hij met een ander vanaf de Pieter Lodewijk Takstraat de Amstelkade opgereden. Daar is twee dagen later een pistool gevonden, dat waarschijnlijk van de schutter is. Het wapen wordt bij het NFI onderzocht op dna-sporen. De uitslag daarvan is nog niet binnen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=SIHHesrKhEQ