Doelwit ‘vergismoord’ betrokken bij ripdeal

In verband met de moord op Samir Jabli (alias Babbel) wil de politie weten wat een groepje mannen heeft besproken tijdens een ontmoeting bij een Amersfoortse coffeeshop, in oktober 2013. Dat werd in Opsporing Verzocht bekend.

Motief

Als de daders van de moord op Mohammed Alarasi een jaar geleden eigenlijk Jabli (foto onder) moesten doodschieten dan zoekt de politie het motief voor een aanslag op Jabli kennelijk in het onderwerp dat die mannen bij de coffeeshop aan het bespreken waren.

Zijdelings

Mogelijk betrof dat gesprek een mislukte drugstransactie waar Jabli bij betrokken was. De politie spreekt van een ripdeal waar Jabli bij betrokken was maar niet duidelijk is of Jabli ripte of werd geript. De politie spreekt van een ‘zijdelingse’ betrokkenheid van Jabli bij de ripdeal, op 14 oktober 2013 rond 15.45 uur in Soesterberg. De politie denkt dat er na die ripdeal een conflict is ontstaan tussen Samir Jabli en een groep ‘blanke, Nederlandse mannen’.

Freetime

De ontmoeting bij coffeeshop Freetime in Amersfoort was ook op 14 oktober. De politie zegt op zoek te zijn naar getuigen die iets kunnen vertellen over de inhoud van het gevoerde gesprek tijdens deze ontmoeting. Op 1 december 2014 werd Samir “Babbel” Jabli zelf doodgeschoten in Amersfoort.

Zie ook:

Moordenaars legden Babbel uitgebreid af