Dokter: bekentenis kasteelmoord

Huisarts André Gyselbrecht heeft bekend dat hij zijn vriend, hormonendealer Pierre Serry opdracht heeft gegeven om zijn schoonzoon Stijn Saelens ‘af te ranselen en voor enkele dagen te gijzelen’. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Serry zou een ‘Waalse’ kennis hebben gevraagd dat uit te voeren.

Ondanks de instructie dat ‘hij niet dood moest’ is dat toch gebeurd. De identiteit van de ‘Waalse vriend’ is niet bekend geworden.

De hoofdverdachten Gyselbrecht en Serry heben tenminste gedeeltelijke bekentenissen hebben afgelegd. Serry zou hebben geschreven in een brief dat hij ‘al maanden onder zware druk stond van André en hem uitvoerders bezorgde’ voor de strafexpeditie, maar dat de kasteelheer niet dood moest’. Dat briefje zou hij onlangs hebben achtergelaten in zijn cel.

Gyselbrecht zou hebben gezegd: ‘Geef hem een pak rammel en laat hem even verdwijnen.’ 

De drie verdachten in de kasteelmoord van Wingene – dokter André Gyselbrecht (61), zijn zoon Peter (31) en Pierre Serry (61) – verschijnen dinsdag voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Advocaten zullen hun vrijlating bepleiten op basis van een vermeende procedurefout: het aanhoudingsbevel zou onvoldoende zijn gemotiveerd.