Dollemansrit Almelo leidt naar drugs

Een wilde achtervolging in Almelo in de nacht van zaterdag op zondag heeft geleid tot de aanhouding van drie mannen, van wie een nog een celstraf had open staan, en de vondst van een aanzienlijke hoeveelheid drugs.

Agenten zagen rond 1:15 uur een auto rijden die vaak bestuurd wordt door een veelpleger zonder rijbewijs. Zij gaven de auto een stopteken, maar de bestuurder reed door. Daarop volgde een wilde achtervolging door de wijk de Riet en het centrum waar veel uitgaanspubliek was. Meerdere voetgangers en fietsers moesten zich in veiligheid brengen.

Openstaande celstraf

Uiteindelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur aan de Deldensestraat en kwam hij met hoge snelheid tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Ook vier andere auto’s en twee politiewagens raakten zwaar beschadigd. De 38-jarige bestuurder ging er vervolgens rennend vandoor maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De politie maakte hierbij gebruik van pepperspray en loste een aantal waarschuwingsschoten.

Ook de twee inzittenden van het voertuig, 19 en 21 jaar, zijn aangehouden. Tijdens de fouillering bleken alledrie de verdachten een behoorlijke hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Wat voor drugs en hoeveel precies is onbekend. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij de auto onder invloed van drugs bestuurde. Ook bleek hij nog twee maanden gevangenisstraf open te hebben staan. De auto en de aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen van de dollemansrit.