Domineemoord: 7 jaar en tbs voor Frank J.

Frank J., die in september 2012 zijn partner – eveneens dominee – Dick Piersma (foto) om het leven heeft gebracht door hem in zijn slaap meerdere keren met een bijl op zijn hoofd te slaan, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar en tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Het was een moord waar Frank J. lang en goed over na had gedacht. Hij wilde weg uit de sleur van het alledaagse leven en dacht die gewilde rust te vinden in de gevangenis. Hij had eerst nog het idee om drie vrouwen uit zijn omgeving te vermoorden, maar door een filmpje op YouTube over de Canadese pornoacteur Rocco Magnotta kwam hij op het idee om zijn partner Dick Piersma te doden.

J. zei daar zelf over tijdens de inhoudelijke behandeling van twee weken geleden: ‘Als ik zelfmoord zou plegen, dan zou Dick geen leven meer hebben. Dat verdriet wilde ik hem niet aandoen. Daarom heb ik besloten om hem te vermoorden en dat ik rust zou krijgen in de gevangenis.’

Frank J. vermoordde in de nacht van 28 op 29 september 2012 zijn partner en dominee Dick Piersma in hun woning in het dorpje Ubbergen, onder de rook van Nijmegen. Het slachtoffer lag die nacht in een diepe slaap terwijl J. hem meerdere malen met een bijl op zijn achterhoofd sloeg. Vervolgens heeft J. zijn partner omgedraaid en weer meerdere keren met de scherpe kant van de bijl op zijn gezicht geslagen.

Vervolgens is J. met een foto van het plaats delict naar de politie gegaan om zichzelf aan te geven.

Lees ook:

Wat bezielde dominee Frank J.? (#2)

Dominee wilde eerst drie dames doden (#1)