Dood echtpaar Zandhuizen moord & zelfmoord

De man van het dode echtpaar in Zandhuizen heeft zijn vrouw om het leven gebracht en daarna zelfmoord gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. De lichamen van het stel werden zaterdagmiddag gevonden, toen hun kinderen buiten aan het spelen waren.

De politie vermoedt dat relatieproblemen de aanleiding voor de moord zijn. Dat zou in de nacht van vrijdag op zaterdag al hebben plaatsgevonden. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, is niet bekend gemaakt.

Kinderen op ‘veilige plek’

De kinderen, een jongen van vijf en een meisje van zes, liepen op het moment dat de politie bij het huis ging kijken buiten rond. Zij lijken niets van de moord en zelfmoord te hebben meegekregen. Ze zijn inmiddels op een ‘veilige plek’ ondergebracht.

De politie ging bij de woning kijken nadat een familielid de politie had gebeld omdat de telefoon niet werd opgenomen. Uit het onderzoek kwamen geen sporen die er op wijzen dat het stel door andere personen om het leven zijn gebracht. Wel zijn er aanwijzingen dat de man zijn vrouw heeft vermoord en toen zelfmoord heeft gepleegd. Waarschijnlijk is er een ruzie aan vooraf gegaan.

Het gezin kreeg tot het voorjaar van 2014 hulp van Bureau Jeugdzorg en Directe Hulp bij Huiselijk Geweld van Fier.