Dood Nederlandse passiemoord?

Remco K. zou zijn vriendin José van de Vliet in India hebben vermoord omdat ze op het punt stond de relatie te verbreken. Dat verklaren vrienden van de Brabantse hulpverleenster tegenover De Telegraaf. Ze had hem enige tijd geleden verteld dat ze niet meer van hem hield. Dat leidde allereerst tot huiselijk geweld, zo zou blijken uit gegevens van de Indiase politie.

Maar volgens verschillende plaatselijke bewoners pleegde K. ook openlijk geweld tegenover zijn vriendin. Een paar weken terug zou de Nederlander José op straat in het stadje Mahabalipuram nog een bloedneus hebben geslagen. Een vriendin die José op 18 maart wilde bezoeken werd door Remco K. afgepoeierd met het verhaal dat ze even niet gestoord wilde worden.

Remco K. zit nu vast in de gevangenis in Chennai, de hoofdstad van de deelstaat Tamil Nadu. De politie twijfelt ernstig aan zijn verklaring dat zijn vriendin bij een overval was omgekomen.

Remco en José van de Vliet hadden al jaren een relatie en waren ook al samen in India geweest. Van de Vliet was drijvende kracht achter hulporganisatie Stichting Care for People.

In Mahabalipuram komen veel toeristen omdat er oude tempels te bezichtigen zijn, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.