Dood Orlando blijft onopgelost

Een maand na de vondst van zijn lichaam is de dood van de Rotterdamse jongen Orlando Boldewijn nog altijd niet opgelost. De politie houdt alle scenario’s open. Het spoor eindigt bij twee Poolse vissers.

Vermist

Op de avond van 26 februari wordt het lichaam van de 17-jarige HAVO-scholier Orlando Boldewijn teruggevonden in het water in Ypenburg, bij Den Haag. Hij is dan al ruim een week vermist. Hij blijkt die avond niet te zijn thuisgekomen na een afspraakje met een man, gemaakt via een datingsite. Dit schrijft Omroep West in een reconstructie van de zaak zondag.

Afgezet

Orlando wordt op de avond van zondag 18 februari om 11 uur door een man afgezet bij een basisschool, vlakbij de waterpartij waar zijn lichaam later werd gevonden. Dat gebeurt naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Vondst

Bij het forensisch onderzoek valt het de politie de ochtend na de vondst van het lichaam van Orlando op dat er plotseling een bootje bij een steiger ligt. Ze meldt dat er ‘een contact’ is geweest op het bootje. Verder wil ze niets kwijt.

Tips

De man waarmee Orlando heeft afgesproken is inmiddels geen verdachte meer. Over een mogelijk verdenking van de eigenaar van het bootje wil de politie niets kwijt. Het laatste spoor leidt naar de aanwezigheid van twee Poolse vissers, die misschien getuige zijn geweest van de moord, zelfmoord, of een mogelijk ongeluk, waardoor Orlando om het leven kan zijn gekomen. De politie heeft inmiddels, ook na een uitzending van Opsporing Verzocht, tientallen tips binnengekregen. De gouden tip zit er nog niet bij, aldus Omroep West.

Lees hier meer

Lichaam Orlando gevonden na tip (VIDEO)