‘Dood Talitha was geen zelfdoding’

De 25-jarige Talitha uit Amsterdam heeft anders dan tot nu toe officieel aangenomen geen zelfmoord gepleegd. Dat heeft de onafhankelijke forensisch patholoog Frank van de Goot dinsdag geconcludeerd na bestudering van het beschikbare bewijsmateriaal.

Antwoord

Van de Goot heeft in opdracht van de nabestaanden en advocaat Sébas Diekstra onderzoek gedaan. Diekstra zegt met dit onderzoek door te gaan om antwoord op de vraag te krijgen of er misschien iemand de hand heeft gehad in Talitha’s dood.

Roerloos

Het meisje is in 2013 op een spoorweg gevonden. Van de Goot heeft onder meer foto’s van het lichaam bestudeerd. De verwondingen die ze had komen volgens Van de Goot niet overeen met een zelfmoord. De treinmachinist heeft verklaard dat het lichaam roerloos op de rails lag. Deze twee bevindingen sluiten volgens Van de Goot een zelfdoding uit.

Geen sporen

Het Openbaar Ministerie heeft in januari excuses aangeboden, omdat te snel is geconcludeerd dat er sprake was van zelfmoord. Naderhand bleek daar eigenlijk geen bewijs voor te zijn. Maar wat er met Talitha dan wel is gebeurd is onduidelijk gebleven omdat er door de politie geen sporen waren veiliggesteld.