Doodgeschoten man Breda slachtoffer ripdeal

De 26-jarige Kaan Safranti, die zondagavond 8 april werd doodgeschoten in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda, is het slachtoffer van een ripdeal. Dat is gisteravond bevestigd door burgemeester Paul Depla in het tv-programma NieuwLicht. Safranti werd door zijn hoofd geschoten, zo liet de burgemeester weten. 

Omdat getuigen vlak na de schietpartij mannen met tassen zagen wegrennen, gingen er al gauw geruchten dat er sprake zou zijn van een ripdeal.

Turkije

Safranti, van Turkse komaf, werd vrijdag jl. begraven in het dorpje Kayapinar in Turkije in het bijzijn van zo’n 200 mensen. Eerder werd in Breda een stille tocht voor het slachtoffer gehouden. De broer van het slachtoffer zegt tegenover Omroep Brabant dat Kaan Safranti geen vijanden had: ‘Als ze mijn broer kennen, dan zou iemand met een schoon hart zoiets nooit flikken. Het is een grote jongen met een klein hart. Op het eerste gezicht zou je denken: “Da’s niet de beste jongen”. Maar ik ben zijn broertje en weet precies hoe hij in elkaar zat. Bij de stille tocht kon je dat ook zien. Er waren niet voor niets zoveel mensen.’

Legaliseren wiet

Het tv-programma NieuwLicht dat zondagavond werd uitgezonden en waarin Paul Depla de ripdeal bevestigde, ging over de voor- en nadelen van het legaliseren van wietteelt. Volgens Depla zullen er door een gereguleerde wietteelt minder misdrijven worden gepleegd.