Doodgeschoten tienermeisje had afspraak met politie (UPDATE)

De 16-jarige Humeyra Ergincanli, die dinsdagmiddag werd doodgeschoten op het Designcollege in Rotterdam, had op de middag van haar dood een afspraak met de politie om tot een oplossing te komen voor de ex-vriend die haar stalkte. Driekwartier voor die afspraak werd het meisje om het leven gebracht. 

Kort nadat Humeyra werd doodgeschoten werd haar ex-vriend elders in Rotterdam opgepakt.

Contactverbod

De 31-jarige verdachte is Bekir E. (foto) Hij is bekend bij politie en justitie. In het verleden is de Rotterdammer meerdere malen veroordeeld voor verschillende geweldsmisdrijven tegen verschillende personen. In augustus 2018 heeft hij voor het laatst voor de rechter gestaan, wegens bedreiging en mishandeling van Humeyra. De rechter legde hem toen een voorwaardelijk en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op, met als een van de voorwaarden een contactverbod. Bekir E. is in die zaak in hoger beroep gegaan. Het toezicht door de reclassering en het contactverbod zijn na de uitspraak onmiddellijk in gegaan.

Opnieuw aangifte

Vorige week deed Humeyra opnieuw aangifte van stalking tegen Bekir E. Naar aanleiding van deze aangifte was de politie opnieuw een opsporingsonderzoek gestart. In dat kader had de recherche op 18 december om 14.00 uur met Humeyra een vervolgafspraak. Drie kwartier daarvoor werd ze om het leven gebracht.

Update

De Telegraaf meldt op basis van politiebronnen rond het onderzoek, dat Humeyra een week geleden een foto had gekregen van haar ex-vriend waarop hij poseert met twee vuurwapens in zijn handen. Die dreigfoto was voor het meisje aanleiding om opnieuw aangifte te doen. Bij de arrestatie van Bekir E. zou een van de vuurwapens die op de foto is te zien in de auto van de verdachte zijn gevonden.