Doodgeschoten zoon politieman wilde op coffeeshop schieten

De 18-jarige Wessel V. die in oktober onder vuur werd genomen door de politie en overleed, was van plan om op een coffeeshop in Delft te schieten. Dat heeft het OM vandaag bekend gemaakt. Hij werd dood geschoten door een politieman die rond coffeeshop The Game surveilleerde. Het slachtoffer is de zoon van een andere politieman.

Het incident gebeurde in de nacht van 8 oktober. Na een eerdere aanslag met een handgranaat werd er extra gesurveilleerd bij coffeeshop The Game. Om 5 uur ’s ochtends zag een agent twee verdachte mannen lopen met een vuurwapen. De agent schoot op de 18-jarige Wessel V., die later naar het ziekenhuis werd gebracht en daar overleed. Een getuige vertelde tegen Omroep West dat hij drie schoten had gehoord.

Belangenconflict

Hoewel het Openbaar Ministerie nog in afwachting is van resultaten van het forensisch onderzoek, is op basis van tactische bevindingen inmiddels geen ruimte meer voor een ander scenario. Wessel V., die in het ziekenhuis overleed, is dezelfde man die ’s ochtends door de politie werd beschoten, de 18-jarige zoon van een politieman. Het Rijksrecherche-onderzoek wordt nu overgedragen aan het OM Noord-Holland. Dat zal zich buigen over de beoordeling van het politieoptreden. Daarvoor is in dit specifieke geval (waarbij de overledene de zoon is van een politieman) gekozen om de schijn van een mogelijk belangenconflict te voorkomen.

Badkuipmoord

Er waren eerdere incidenten bij The Game. In de vroege ochtend van 15 mei van dit jaar werd een handgranaat naar de zaak gegooid. Daarvan wordt Michael B. verdacht. B. werd in juni van dit jaar opgepakt in Noordwijk. Hij is eerder veroordeeld voor de zogenaamde Ierse badkuipmoord. Daarbij werden de Ieren Damien Monaghan en de broers Vincent en Morgan Costello doodgeschoten. Op 18 september werd coffeeshop The Game ook al beschoten.

Zie ook:

Nieuwe verdachte Delftse schietpartij opgepaktD

Nieuwe aanhouding in zaak Delftse schietpartijen

Politie schiet bij coffeeshop Delft