Aanhouding om doodsteken vrouw

Dinsdagavond is een verdachte aangehouden voor de moord op Saga Backman, het Zweedse meisje dat dinsdag is doodgestoken in in de Leonardus van Veghelstraat in Den Bosch. De verdachte (22) is de ex-vriend van de vrouw. De vrouw werd dinsdagmorgen rond half negen gewond gevonden in een brandgang. Ze is in het ziekenhuis overleden. De politie heeft dinsdagavond om kwart voor zeven in Utrecht de ex-vriend gearresteerd

 

.De Zweedse 19-jarige vrouw die gisteren werd doodgestoken in Den Bosch, had een 'speciale ingang' bij de politie. Dat heeft haar mentor van het Koning Willem I College gezegd tegen Omroep Brabant. Ze zou de dag van haar moord met hem hebben gesproken over doodsbedreigingen van haar ex-vriend.Volgens de mentor werd de vrouw direct doorverbonden naar de politie als zij 112 belde. De politie heeft gemeld dat dit nog onderzocht moet worden.

 

De vrouw is twee jaar geleden met haar moeder en zusje van Zweden naar Den Bosch verhuisd. De studente werd dinsdagochtend bij een brandgang in een woonwijk in Den Bosch gevonden. Ze was neergestoken en lag zwaargewond op de grond.

Verdachte jongen

Enkele buurtbewoners hebben vlak voor de steekpartij een verdachte jongen door de buurt zien lopen. Hij liep zenuwachtig heen en weer en had zijn gezicht  verborgen in een capuchon.

In het Algemeen Dagblad vertelt een getuige, die de steekpartij heeft zien gebeuren, dat de dader flink op het slachtoffer heeft 'ingebeukt'.

Een meisje heeft met haar mobiele telefoon de wegvluchtende dader vastgelegd. Zij heeft daarna geprobeerd het meisje te helpen, maar was zo van streek dat een buurman dat heeft overgenomen. 'Hij zat helemaal onder het bloed, het meisje leefde toen nog', vertelt een getuige in het AD.

{youtube}2F2OE6gHP8A{/youtube}