Ex-tbs’ster krijgt stadsverbod (UPDATE)

De rechtbank in Assen heeft de 42-jarige Marloes P. verboden zich in Enschede te bevinden. Zij heeft in 2009 geprobeerd haar kinderen om het leven te brengen. Zij was wegens poging tot moord veroordeeld tot een tbs-behandeling maar is inmiddels uitbehandeld. Daarom vroeg haar ex-echtgenoot Harald en dochter Lisa (15) de rechtbank maandag, op de laatste dag van haar tbs-behandeling om een stadsverbod.

Drank

De vroeg probeerde haar zoon, dochter en zichzelf om het leven te brengen met drank en pillen maar die poging mislukte. In de nasleep pleegde de zoon (16) pleegde twee jaar later zelfmoord. De rechtbank vindt de belangen van de dochter en de vader zwaarder wegen dan die van Marlous P.. Het verbod geldt voor twee en een half jaar. In Nederland besluit een rechter vrijwel nooit tot een stadsverbod. 
 

Gebiedsverbod

De vrouw wilde terugkeren naar Enschede omdat haar ouders daar wonen. Tegenover de rechter heeft ze gezegd akkoord te willen gaan met een contact- en een gebiedsverbod, maar niet met een stadsverbod omdat ze dat buitenproportioneel vond. Wanneer de vrouw zich niet aan het gemeenteverbod houdt, moet ze per overtreding een bedrag van 5.000 euro betalen aan de voormalige echtgenoot en dochter. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 200.000 euro.

Hier het vonnis (pdf)