Doodsoorzaak grensrechter anders?

Het is een mogelijkheid dat de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen (41) niet door schoppen of trappen om het leven is gekomen, maar is overleden door een spontaan ontstaan sneetje in zijn halsslagader. Dit heeft de forensisch patholoog Christopher Milroy geconcludeerd in een rapport dat hij heeft gemaakt op verzoek van Spong Advocaten. Dat schrijft De Volkskrant vrijdag.

Advocaat Gerard Spong staat één van de verdachten bij. Deze wordt verdacht van doodslag op de grensrechter. Volgende week behandelt de rechtbank in Lelystad de zaak inhoudelijk.

Christopher Milroy was voorheen hoofdpatholoog van Scotland Yard. Hij heeft een deel van de slagader van de grensrechter onderzocht, die door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was bewaard na de sectie. Milroy bemerkte dat dit bloedvat een afwijking vertoonde. In uitzonderlijke gevallen kan de ader worden opgerekt en kan een scheuring optreden, een zogeheten dissectie.

Nieuw Sloten

De grensrechter van de Almeerse club Buitenboys overleed op 3 december. Een dag eerder was hij slachtoffer van een mishandeling tijdens een wedstrijd, door een aantal spelers van het B1-elftal van Nieuw Sloten. Zes spelers van 15 tot 17 jaar van het Amsterdamse elftal en een vader (50) van een van hen zitten sinds december vast. Eén van de verdachten is vrijgelaten.

De advocaten zullen nu betogen dat er mogelijk geen sprake kan zijn van doodslag als Nieuwenhuizen niet is overleden als gevolg van de mishandeling.

Milroy en deskundigen van het NFI zullen op de zitting moeten getuigen over dit probleem.

Verlenging voorarrest in grensrechter-zaak

 

 

 

 

 

 

 

 

Grensrechter-zaak: 4 man langer vast