Doodsoorzaak Ruben en Julian onduidelijk

Het blijft onbekend op welke manier de broertjes Ruben en Julian uit Zeist om het leven zijn gekomen. 'Het onderzoek naar de dood na uitgebreid onderzoek in binnen- en buitenland geen duidelijkheid opgeleverd omtrent de doodsoorzaak', meldt justitie dinsdag. Het staat volgens justitie wel vast dat niemand anders dan de vader betrokken is bij de dood van de jongens.

De lichamen van Ruben (9) en Julian (7) werden op zondag 19 mei in een sloot tussen Wijk bij Duurstede en Houten, ter hoogte van Cothen, gevonden.

De broertjes werden twee weken daarvoor meegenomen door hun 38-jarige vader, die 7 mei zelfmoord pleegde in het recreatiegebied Doornse Gat. Volgens justitie is de vader betrokken bij de dood van de jongens, maar mede door de staat waarin de lichamen zijn aangetroffen, kan het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) geen uitsluitsel over de doodsoorzaak geven. over.

Tevens kan het NFI op basis van de onderzoeksresultaten ook geen uitspraak doen over de plaats waar de jongens om het leven zijn gebracht. 'Wel kan worden geconcludeerd dat er geen aanwijzingen zijn dat anderen dan de vader betrokken zijn geweest bij het overlijden van de jongens', aldus het OM.

Lees ook:

Moord op zoons tot in detail voorbereid

Hield politie meer info achter?